Als makelaar POZ adviseren aan zelfstandigen? Zonder de juiste tool vergt dat veel tijd en energie. Maar e-GOR, de digitale butler voor aanvullende pensioenopbouw, maakt het veel makkelijker en dus plezant en rendabel. Joeri De Greef, algemeen directeur van Harukey, het bedrijf achter e-GOR, vertelde waarom, tijdens een druk Vivium Digital Webinar – in totaal namen maar liefst 150 personen (Frans en Nederlands) deel. Hieronder leest u de essentie en kunt u het webinar opnieuw bekijken.

Dankzij het online beheerplatform e-GOR krijgen u en uw zelfstandige klanten erg snel inzicht in hoe zij vandaag hun pensioen opbouwen en hoe dat beter kan, om het benodigde bedrag te bereiken en minder belasting te betalen. Daarvoor kunnen jullie tot in detail zien welke polissen het pensioen vandaag opbouwen, en hoeveel het eindkapitaal zal bedragen.

Vertrekken vanuit toekomst of vandaag

Ofwel brengt u met de klant, begeleid door e-GOR, diens dagelijkse financiële noden in kaart, bijvoorbeeld voor hobby’s, waarna het platform een bedrag aanreikt dat de klant netto nodig heeft om hetzelfde leven te leiden, eenmaal hij met pensioen is, én hoeveel aanvullend pensioen hij daarvoor vandaag nog extra moet opbouwen.

Ofwel bekijken jullie apart of meteen samen hoeveel de klant nu opbouwt, en toont de e-GOR welke oplossingen voor pensioensparen nog fiscaal te optimaliseren vallen. Is uw klant 20 tot 40 jaar, dan zal deze aanpak hem het meeste aantrekken, aldus Joeri De Greef. Iemand die wat ouder is, wil nu eerder weten hoe zijn pensioen eruit zal zien.

E-GOR zal aangeven welke pistes voor pensioensparen nog in welke mate toe te voegen of uit te breiden vallen, rekening houdend met alle wettelijke bepalingen. Daarna is het aan u als makelaar om de oplossingen daarvoor begrijpelijk aan te brengen.

POZ rendabel en plezant maken

Een van de pistes om aanvullend pensioen op te bouwen, is na IPT en VAPZ natuurlijk POZ. Maar die oplossing als makelaar aanbevelen, houdt heel wat complexe voorbereiding in. U hebt immers drie zaken nodig: u moet de carrière van de zelfstandige klant in kaart brengen, net als hoeveel hij verdient en hoeveel pensioen hij nu al opbouwt.

De berekeningen voor POZ leken moeilijk te automatiseren, maar e-GOR biedt daar toch een oplossing voor aan, waarbij de administratieve last nagenoeg volledig wegvalt. Complexe berekeningen worden zo tot een eenvoudige oefening herleid. Waarbij e-GOR ook automatisch berekent hoeveel uw klant nog via POZ kan opbouwen, na VAPZ en IPT.

Met andere woorden: dankzij e-GOR kunt u eerst het commerciële gesprek met uw klant voeren, waarbij u de pistes voor pensioen- en langetermijnsparen in de juiste volgorde overloopt en daarna voorstelt om verder via POZ op te bouwen. Gaat uw klant op dat voorstel in, dan onderneemt u de nodige administratieve acties, waarvan u op dat moment zeker bent dat ze lonen.

Zo wordt POZ adviseren plotseling inderdaad plezant én rendabel. Ook al omdat de offerte die op een simulatie in e-GOR volgt, het bedrag van die laatste heel dicht zal benaderen. U kunt immers heel wat persoonlijke parameters instellen, zoals uw aangerekende kosten en commissie. POZ wordt dankzij e-GOR een piste waarmee u uw productie erg stevig kunt verhogen én waarmee uw klant van de regen in de zon belandt, omdat hij nu wel het nodige pensioen opbouwt.

Meer weten over digitaliseren, zoals POZ via e-GOR?

Wilt u verder bijleren over POZ adviseren, ondersteund door e-GOR? Het webinar met Joeri De Greef even opnieuw bekijken, om alle details op te nemen? Of meer oplossingen voor digitaliseren ontdekken?

Herbekijk het webinar over e-GOR

Volg ook deze webinars