Een platform waarmee u als makelaar uw klant en zijn gezin financiële gemoedsrust kan bieden? En waardoor u uw klantenportefeuille en advies over leven kan verdiepen en verbreden? Dat is het aanbod waarmee myFaro genomineerd raakte voor de Prijs van de Makelaar. Wat de oplossing inhoudt, leest en ziet u hieronder.

Wat biedt uw oplossing precies?

Bart Vanhoutte, medeoprichter myFaro: “Ons softwareplatform biedt zowel u, de makelaar, als uw klant een volledig, diepgaand, visueel overzicht van het vermogen van de klant, inclusief diens portefeuille met levensverzekeringen. Digitaal, altijd up-to-date, met alle details, en over alle verzekeraars heen.

Dat overzicht geeft u als makelaar en de klant bovendien inzicht in de portefeuille. Via overzichtelijke dashboards en workflows kan u namelijk de risico’s en opportuniteiten in kaart brengen. Benut de klant reeds alle kansen voor fiscale optimalisatie, gezinsbescherming, leven en successieplanning? Maar ook: waar zitten de risico’s? Spaart de klant bijvoorbeeld genoeg voor een zorgeloos pensioen? En waar ontbreekt nog informatie om verdere stappen te kunnen zetten?

Dankzij een hele rist analysetools (projecties, prognoses, wat-als-scenario’s, berekende fiscaliteit en successie) kunnen u en uw klant samen problemen én oplossingen duiden, en de precieze impact ervan op het gezin visualiseren. myFaro stelt daartoe ook financiële oplossingen en fiscale en financiële optimalisaties voor, waarmee de klant op belangrijke levensmomenten over voldoende financiële slagkracht zal beschikken.

Tot slot kunnen makelaar en klant gericht en efficiënt samen actie ondernemen, via myFaro, met het beste aanbod van meerdere leveranciers, gebaseerd op het volledige vermogensplaatje. Zodat de klant wel genoeg spaart voor het pensioen, het gezin wel genoeg beschermd is bij onverwacht overlijden … Voor financiële gemoedsrust, dus.”

Waarom verdient jullie oplossing de Prijs van de Makelaar?

“Ten eerste: omdat de klant een helder totaaloverzicht van zijn vermogen krijgt. Iets dat elders moeilijk te verkrijgen valt. Bij de bank kan u een overzicht van spaar- en beleggingsproducten krijgen, bij de verzekeraar van polissen, maar myFaro biedt het totaalplaatje van het volledige patrimonium, op dat eigenste ogenblik.

Tegelijk geeft ons platform inzicht in kansen en risico’s, waarna het de juiste financiële oplossingen helpt te kiezen, om tot financiële zekerheid te komen. Iets wat heel veel gezinnen uitermate belangrijk vinden. Vandaag meer dan ooit.”