OpenBroker is een tool die het proces voor multitarifering eenvoudig en intuïtief maakt. De makelaar kan deze tool gebruiken om in sneltempo het meest geschikte aanbod voor zijn klant te selecteren. OpenBroker is in real time verbonden met verschillende verzekeraars. Met slechts één muisklik, kan de makelaar rechtstreeks de voorgestelde verzekeringen van de verschillende verzekeraars raadplegen. OpenBroker geef toegang tot auto-, lichte vrachtwagen-, motor- en fietsverzekeringen. Uitbreidingen naar brand- en reisbijstandsverzekeringen zijn gepland.

Om zijn klant optimaal te adviseren, vraagt de makelaar prijzen aan bij verschillende verzekeraars. Hij moet dan echter vaak telkens dezelfde gegevens in verschillende tools opnieuw invoeren. Met OpenBroker moet de makelaar dat maar een keer doen. Hij kan zelfs aan zijn klant vragen om zelf zijn gegevens in te voeren. OpenBroker maakt gebruik van de recentste technologieën om de invoertijd zo kort mogelijk te houden: invoer van de adressen via de Google-motor, opzoeking van het voertuig via de nummerplaat of invoer van de klantgegevens via zijn eigen beheerpakket.

OpenBroker beperkt het administratieve proces voor de raadpleging van de verschillende tarieven tot het strikte minimum. Bovendien biedt de tool de makelaar de mogelijkheid om automatisch een aanbeveling aan te maken die hij dan rechtstreeks naar zijn klant kan sturen. Zo wint de makelaar meer dan 50% tijd terwijl de communicatie voor zijn klant verbetert. Bovendien maakt OpenBroker een overzicht aan van alle activiteiten die de makelaar voor zijn klant uitvoert. Wat nuttig is om snel kennis te maken met alle al gemaakte analyses.

Een tarief berekenen moet simpel zijn. Met OpenBroker is dat het geval. Momenteel maakten makelaars al bijna vijftienduizend tariefsimulaties. En in amper zes maanden tijd zijn er al een honderdtal makelaars actief mee aan de slag. – Gilles Meignin, OpenBroker

Extra troef door de realtimeverbinding met de verzekeringsmaatschappijen

Door de rechtstreekse verbinding met de systemen van de verzekeraars is het mogelijk om in enkele seconden over de verschillende tarieven te beschikken, inclusief de afwijkingsbevoegdheden. De geselecteerde simulaties worden dan gesynchroniseerd in de tools van de verzekeraars om ze te kunnen omzetten in nieuwe zaken zonder de informatie opnieuw te moeten ingeven. Met één muisklik kan de makelaar de verschillende offertes naar zijn klanten mailen. Dat kan bovendien in zijn eigen huisstijl.

Voor meer info
www.openbroker.be