WeGroup ontwikkelde Louise, een virtuele kantoormedewerker die 24 uur op 24, 7 dagen op 7 ingezet kan worden bij analyses, administratieve processen en een efficiënter schadebeheer. Vanuit meer dan negentig verschillende databronnen schetst de digitale toepassing in minder dan vijf minuten een beeld van de behoeften en het risico van de klant. Dankzij deze analyse kan Louise in enkele seconden tijd verschillende offertes opstellen en die over verschillende verzekeringsmaatschappijen heen vergelijken zowel qua prijs als qua kwaliteit.

Samen met Bjorn Vuylsteker en Rémi Wildschut, respectievelijk CTO en CFO, richtte Arvid De Coster (CEO) eind 2017 WeGroup op. Vanuit zijn ervaring in de verzekeringswereld, wilde Arvid een digitale oplossing creëren om onder meer de verwerkingstijd van een schadeclaim aanzienlijk in te korten. Zo creëerden ze de voorbije twee jaar de virtuele kantoormedewerker Louise.

Digitalisatie en automatisatie

Louise werkt als een echte kantoormedewerker en verwerkt automatisch een deel van de inkomende mails. Zonder tussenkomst van de makelaar kan ze een schadebestek of foto’s uploaden. Ze verwerkt inkomende schadegevallen op maatschappijniveau en gaat na of een schadegeval gedekt is. De ingave van een adres vult Louise aan met externe data. Ze raadpleegt bijvoorbeeld satellietbeelden om te zien wat de exacte oppervlakte van een eigendom is, of er aan zwembad is, … Allemaal data die automatisch toegevoegd kunnen worden.

Zo kan Louise bijvoorbeeld nagaan of een bepaalde minimum windsnelheid wel gehaald werd op het moment van stormschade en hanteert ze verschillende uitgebreide fraudechecks.” – Arvid De Coster, CEO WeGroup

Momenteel maken al een 50-tal makelaars gebruik van Louise. Ze bevestigen de tijdswinst die de virtuele kantoormedewerker hen oplevert dankzij de databronnen en de geautomatiseerde communicatiestromen. Van alle inkomende schadegevallen kan Louise zo’n 40% automatisch verwerken en kleine dossiers op een vijftal minuten, zonder tussenkomst van de makelaar, afhandelen.

Voor meer info
www.wegroup.be