Op 23 mei 2019 organiseerde FinTech Belgium in samenwerking met Vivium de eerste InsurTech MeetUp on Claim Optimisation. Meer dan honderd geïnteresseerden zakten af naar onze hoofdzetel in Brussel. Zij leerden meer over de optimalisatie en implementatie van claimmanagement, hoe het werkt, wat de voordelen zijn én de valkuilen. Daarnaast maakten ze kennis met enkele Insurtech-bedrijven die kort hun innovatieve oplossingen kwamen toelichten.

Een snelle, correcte en efficiënte schade-afhandeling

In de verzekeringsmarkt van vandaag is het schade-afhandelingsproces bij uitstek geschikt om te innoveren. Klanten verwachten immers, en terecht, dat een schadegeval snel, correct en transparant afgehandeld wordt. Het integreren van innovatieve digitale processen in schaderegelingen biedt hier een oplossing. Ze zorgen voor kostenbesparingen, meer efficiëntie, een snellere groei en een grotere klantentevredenheid.

Samen de zware tanker in beweging krijgen

Sophy Misselyn, lid van het directiecomité bij Vivium, leidde de InsurTech MeetUp in. Het directielid ziet twee belangrijke wijzigingen, enerzijds de technologische vooruitgang en anderzijds de gewijzigde klantverwachtingen. Sophie vergelijkt de verzekeringssector met een grote, zware tanker en ziet het als een gezamenlijke uitdaging om die tanker in beweging te krijgen. De verzekeringssector moet tegemoet komen aan de verwachtingen van haar klanten. Dat betekent het verbeteren van de processen, zodat er meer ruimte vrijkomt voor persoonlijk advies.

Claimmanagement: voordelen en valkuilen

Na de introductie nam Jonathan Goderis, keynote speaker en medeoprichter van Keypoint, het woord. Hij vertelde het aandachtige publiek meer over de optimalisatie en implementatie van claimmanagement, hoe het werkt, wat de voordelen zijn én de valkuilen. Ook hij benadrukte hoe belangrijk een goede schaderegeling is in de customer journey en welke invloed het heeft op de klantentevredenheid.

6 Insurtech-bedrijven, 6 oplossingen

Maar innovatieve oplossingen beperken zich niet enkel tot schaderegelingen. Zes Belgische Insurtech-bedrijven toonden in een gebalde pitch van vijf minuten hoe u niet enkel tijd en geld bespaart, maar ook de klantentevredenheid de hoogte in stuwt.

  1. Filip Verbeke van Complidata
  2. Niels Van Weereld, Faktion
  3. Jonathan Goderis, Keypoint
  4. Kevin Françoisse, Sagacify
  5. Ben Van Daele, Praxio
  6. Arvid De Coster, WeGroup

Na deze leerrijke voorstellingen volgde er een vragenronde waarbij de sprekers dieper konden ingaan op het onderwerp. De avond werd feestelijk afgesloten met hapjes en drankjes. Uit de korte rondvraag bij de aanwezigen, bleek alvast dat de avond erg in de smaak was gevallen. Heel wat visitekaartjes wisselden ook van eigenaar.

Ontdek hier de presentaties en de foto’s van het event.

Doe mee aan de Vivium Digital Awards en stuur voor 30 juni uw case in

Omdat Vivium makelaars wil helpen digitaliseren, lanceerden we de Vivium Digital Awards. Op dit moment ontvingen we al meer dan twintig cases. Ontwikkelde u ook een digitale oplossing of hebt u een veelbelovend idee? Stuur dan snel uw case in. Kent u iemand die geïnteresseerd kan zijn? Twijfel niet en moedig hem aan om ook mee te doen. Wacht echter niet te lang, de uiterste inzenddatum is 30/06/2019.

Vivium Digital Summit op 15 oktober in Brussel

Later dit jaar volgen er nog events waarbij we makelaars en Insurtech-bedrijven met elkaar in contact brengen en tonen welke digitale oplossingen de markt biedt. Maar noteer alvast 15 oktober in uw agenda. U ontdekt er wat de digitale toekomst voor ons in petto heeft en wie de Vivium Digital Awards mee naar huis mag nemen. Daarnaast maakt u kennis met interessante Insurtech-bedrijven en het Digital Lab. Aarzel dus niet en schrijf u vandaag al in voor dit event.