Een platform waarmee u uw klant en zijn gezin makkelijk een volledig overzicht van hun vermogen en kosten brengt? En tegelijk interessante pistes aanreikt, om inkomsten te vergroten en uitgaven te drukken, via uw advies en voorstellen? Dat biedt het Financiële Architectenbureau FABU. Het raakte ermee genomineerd voor de Prijs van de Makelaar.

Wat biedt uw oplossing precies?

Stefaan Poffyn, CEO en oprichter FABU: “Met ons softwareplatform kan FABU zelf, als financieel architect, maar ook een makelaar in onze plaats, een klant en zijn gezin makkelijk een uniek inzicht bieden in hun financiële situatie én in de gunstige financiële keuzes die zij kunnen maken, voor meer zekerheid, tijd en geluk.

Alles begint met het nemen van een financiële foto. Op het platform krijgt de klant enkele vragen voorgeschoteld, om zijn gezinssituatie te specifiëren. Daarna brengen we met de juiste vragen zowel alle inkomsten, roerend en onroerend, als alle kosten van de familie in kaart. Waarna we overgaan tot de doelstellingen: waar wil het gezin financieel staan, en binnen welke termijn?

Het resultaat is de financiële foto, samen met interessante financiële opportuniteiten die de klant kan grijpen voor meer inkomsten en minder kosten. Om die kansen te nemen, staat de klant via het platform rechtstreeks in verbinding met zijn makelaar. Want de software suggereert op zich interessante financiële pistes, maar uiteindelijk heeft de klant het advies van de makelaar nodig, om tot de juiste oplossingen te komen.

Via het platform kan u als makelaar meteen een voorstel doen, bijvoorbeeld om te beleggen in een passende levensverzekering. Om daarover de knopen door te hakken, spreekt u het voorstel beter nog even persoonlijk met de klant door. Het best stellen jullie de financiële foto ook jaar na jaar bij, want die ziet er morgen natuurlijk anders uit dan vandaag, waardoor zich mogelijk nieuwe kansen tot meer inkomsten en minder kosten aanbieden.”

Waarom verdient jullie oplossing de Prijs van de Makelaar?

“Omdat u als makelaar met ons platform uw klant heel eenvoudig een uniek overzicht van zijn financiële situatie kan bieden, iets wat veel meer inspanning vergt als u dat op eigen houtje moet doen. Bovendien reikt ons platform meteen interessante pistes aan, om de inkomsten te vergroten en de kosten te verlagen. Pistes die u als makelaar optimaal helpt te bewandelen, met het juiste advies en concrete voorstellen, direct via onze tool.”