U wilt als makelaar uw klanten of prospecten de best mogelijke autoverzekering op de hele markt voorstellen, maar dan wel efficiënt gevonden. Het digitale platform OpenBroker, ontwikkeld door DeeCide, maakt dit mogelijk, zoals ons alweer druk bijgewoonde Vivium Digital Webinar toonde. Hieronder vindt u de essentie en kunt u het webinar herbekijken.

Wanneer iemand u een autoverzekering vraagt, verwacht die persoon dat u uw toegevoegde waarde als onafhankelijke verzekeringsmakelaar ten volle biedt. Dat u dus op zoek gaat naar de best mogelijke polis voor hem of haar, met de optimale prijs-kwaliteitverhouding, in het aanbod van vele verzekeraars.

Die opdracht ten gronde uitvoeren neemt echter al makkelijk meer dan een uur in beslag. U moet immers bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen een tarificatie aanvragen, hun voorstellen analyseren en de weerhouden oplossingen in één document centraliseren. Dat op een markt die erg vaak wijzigt.

Hoe kunt u die kerntaak uitstekend én efficiënt vervullen? Met de digitale multitarificatietool OpenBroker van DeeCide, die in 2019 ook de Vivium Digital Award voor beste project in kantoorefficiëntie won.

Bevraag alle verzekeraars in één keer

Via OpenBroker vraagt u in enkele muisklikken verschillende tarificaties op, bij tal van verzekeraars. Daarvoor is het digitale platform via webservices met vele maatschappijen verbonden.

U vraagt bijvoorbeeld bij x-aantal verzekeringsmaatschappijen een full omnium aan, met een bepaalde afschrijvingstermijn, een bepaald vrijstellingsbedrag en maximaal mogelijke korting. Daarbij moet u de nodige klantgegevens invoeren, maar dat verloopt erg snel. Verschillende velden doen immers suggesties nadat u enkele letters ingaf. Of OpenBroker vult helemaal zelf data in, via een connectie met BRIO of doordat u de betrokken auto op nummerplaat zoekt.

Bekijk elke tarificatie en configureer waar gewenst

Hebt u de aanvraag gedaan, dan krijgt u binnen luttele ogenblikken tarificaties van de gekozen verzekeringsmaatschappijen in OpenBroker te zien, die zo goed mogelijk bij uw zoekcriteria passen. Bijvoorbeeld met de hoogst mogelijke korting of met een afschrijvingstermijn die de gewenste termijn maximaal benadert. De voorstellen zijn zeker juist berekend en up-to-date, want aangeleverd door de verzekeraars zelf.

Elk voorstel kunt u daarna in detail bekijken. U ziet het tarief per waarborg en het totale tarief, de ingeschakelde opties … Elke tarificatie kunt u ook tot in de puntjes configureren. U past bijvoorbeeld nog instellingen aan over de gewenste korting, het type btw, het bedrag van de vrijstelling of de waardering van het voertuig. Alles opnieuw strikt volgens de regels van de verzekeraar, met elke aanpassing automatisch in het voorstel verrekend.

Hebt u een selectie van interessante tarificaties gemaakt? Dan bundelt OpenBroker die in een pdf, om naar uw klant of prospect te sturen. Onderverdeeld per maatschappij, met alle nodige gegevens en teksten, rechtstreeks van de verzekeraar afkomstig. En automatisch aangevuld met de nodige Insurance Product Information Documents (IPID’s).

Heeft uw klant of prospect een keuze gemaakt? Dan kan OpenBroker de gegevens van de gekozen simulatie automatisch overbrengen naar beheerpakketten van verzekeringsmaatschappijen, zodat u daarin snel de definitieve offerte kunt opmaken.

Laat uw klant gegevens invullen, via Broker Form

Op zich is OpenBroker alleen toegankelijk voor verzekeringsmakelaars, niet voor klanten of prospecten. Tenzij u het Broker Form aanbiedt, bijvoorbeeld op uw website, dat ontwikkeld werd door Nextmove. Via dat onlineformulier kan uw klant of prospect via het internet een voorstel tot verzekering aan u vragen, door een beperkt aantal vragen te beantwoorden.

De aanvraag en ingevulde antwoorden belanden automatisch in OpenBroker, waarna u als makelaar via dat platform op zoek gaat naar de interessantste tarificaties in de hele markt. Zo wint u nog meer tijd, want uw tariefaanvraag wordt meteen met de antwoorden van de klant of prospect aangevuld. Het hele proces verloopt zo efficiënt digitaal, van de aanvraag via het formulier tot het regelen van de polis.

OpenBroker zelf aan het werk zien?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van OpenBroker en Broker Form, en beide zelf aan het werk zien? Bekijk dan ons Vivium Digital Webinar hierover opnieuw. En leer verder digitaliseren, via ons laatste webinar van voorjaar 2020.

Herbekijk het webinar over OpenBroker en Broker Form