Nu het aanbod voor én de vraag naar digitalisering steeds groter wordt, hebben makelaars meer dan ooit nood aan een gids waarmee ze vlot alle professionele digitale tools voor hun kantoor vinden. Dus zijn we terug, met een derde editie van onze Vivium Digital Awards! Waarom mag u deze niet missen, als makelaar én insurtech?

Nog duidelijker voor makelaars en insurtechs

De nieuwe editie 2022 van de Vivium Digital Awards brengt alle kwaliteitsvolle digitale tools op de Belgische markt helder in kaart, op vijf Radars. De drie reeds bekende van de editie 2021 én twee nieuwe, om de laatste evoluties in de markt weer te geven en nog dichter aan te sluiten bij de noden van makelaars:

Radar Life: alle tools voor processen rond levensverzekeringen: behoefteanalyse, contractbeheer, portefeuilleoptimalisatie …

Radar Non-Life: alle tools voor processen rond niet-levensverzekeringen: schade- en contractbeheer, marktstudies …

Radar Klantenconnectie en -interactie, met alle tools om innovatief met klanten te communiceren.

Nieuw: Radar Betalings- en financieel beheer:alle tools om betalingen en inningen efficiënt op te volgen.

Nieuw: Radar Productconfiguratie: alle tools om als makelaar zelf een verzekeringsproduct, binder of facility aan uw klant aan te bieden, opgebouwd uit het aanbod van verschillende verzekeraars.

Op die vijf Radars brengen we de Elite van de Belgische insurtechs in kaart: alle digitale oplossingen die grondig op hun professionaliteit werden gecontroleerd door onze jury. Daarnaast zetten we de top van elke Radar in de spotlights: de Leaders. Net als de Promising oplossingen die beloftevol zijn, maar nog geen betalende klanten hebben, nog niet in België actief zijn of minder dan een jaar bestaan.

Nog belangrijker voor insurtechs, om uw plaats binnen de Elite te claimen

“Dit unieke opzet maakt de Vivium Digital Awards tot dé referentiegids voor makelaars, waarmee ze uiterst vlot dé digitale tools voor hun kantoor vinden, van gegarandeerde kwaliteit. Als u dus als insurtech een oplossing biedt die de kantoorwerking van makelaars optimaliseert of hun klantentevredenheid verhoogt, moet u zeker uw dossier indienen, om in de Elite opgenomen te worden én te blijven”, aldus Steve Goossens, voorzitter van de jury.

Wilt u uw plaats op de Radars van editie 2022 opeisen? Dien dan ten laatste op 20 december uw dossier in, door een vragenlijst te beantwoorden. Deed u de vorige editie al mee? Dan kan u uw antwoorden van vorig jaar updaten. Op basis van uw dossier wordt uw oplossing grondig gescreend door een onafhankelijke jury.

Dien nu uw dossier in

Nog belangrijker voor makelaars, om helemaal mee te blijven

“De digitalisering zit in een stroomversnelling. Niet alleen door corona, maar ook door de toenemende klantenverwachtingen. Makelaars hebben dus meer dan ooit nood aan kwaliteitsvolle digitale tools om hun kantoorwerking te optimaliseren en klantentevredenheid te verhogen. En die vinden ze via de Vivium Digital Awards. Makkelijk uitgelegd, helder onderverdeeld per werkdomein en gegarandeerd kwaliteitsvol dankzij de professionele jury”, licht Marc Simons, commercieel directeur van Vivium toe. “Alleen de tools die futureproof zijn, de juiste aandacht besteden aan de nodige wettelijke verplichtingen en gecommercialiseerd worden door een professionele insurtech worden in het overzicht opgenomen.”

“En vanzelfsprekend is er dit jaar ook de Prijs van de Makelaar. Deze focust in 2022 op de tool die de grootste gamechanger is binnen de werking van een makelaarskantoor. Dat is interessant voor de insurtechs, want alle genomineerden krijgen gratis media-aandacht in Kanaal Z en Trends. Wat dan ook weer interessant is voor de makelaars: zij ontdekken al voor ons event wie mee naar deze Award van de Makelaar dingt, want ze kiezen de winnaar zelf door te stemmen.”

Benieuwd naar de nieuwste versies van onze Radars? Blokkeer dan nu al 20 april 2022 in uw agenda! Dan vindt de Vivium Digital Summit plaats: de hoogmis van de Vivium Digital Awards, waarop we onze vernieuwde totaaloverzichten voorstellen.

Nu al op zoek naar praktische inzichten over digitaliseren van collega-makelaars, investeerders, experten …?

Bekijk zeker onze Digitalks