De voorbije weken stond de jury van de Vivium Digital Awards voor een erg moeilijke opdracht. Ze moest immers uit meer dan 70 inzendingen de beste en meest beloftevolle digitale oplossingen voor makelaars kiezen. Digitale oplossingen die de efficiëntie en klantentevredenheid in de verzekeringswereld nog vergroten.

De inzendingen bleken stuk voor stuk doordacht en veelbelovend. We zijn dan ook erg fier en verheugd dat we samen met u een heel aantal stenen richting digitalisering verleggen.

En dit zijn ze dan: de twaalf genomineerden die kans maken op een Vivium Digital Award.

Meest Beloftevolle Initiatief – Klantentevredenheid

 1. Comfortplan: deze software van makelaar Wim Meuleman controleert of een klant genoeg spaart, belegt en verzekerd is voor zijn toekomstige financiële behoeftes.
 2. Easyvest: dit bedrijf ontwikkelde een tool om een levensverzekering volledig via het internet af te sluiten en op te volgen.
 3. Groep Grust: deze makelaar bouwde een app, die snel de behoeften van een klant analyseert. Zo kunt u nadien gerichter proactief adviseren.

Beste Project – Klantentevredenheid

 1. Maslo: dankzij de digitale toepassing van makelaar Frank Desmet is risicobeheer steeds gebaseerd op reële klantenbehoeften, en krijgt de klant een totaalbeeld van dat beheer.
 2. Keypoint: het digitale platform van Jonathan Goderis en Tijs Corneillie leidt tot efficiëntere afhandeling van schadegevallen in buildings én anticipeert op praktische vragen daaromtrent.
 3. myFaro: deze tool van Bart Vanhoutte helpt u een beter beeld te vormen van het vermogen, de doelen en de wensen van uw klant.

Meest Beloftevolle Initiatief – Kantoorefficiëntie

 1. WeQan: met software van dit bedrijf krijgt u een beter analytisch inzicht in de kans dat een bestaande klant intekent op een ander type product (cross-selling).
 2. WeGroup: Louise, de virtuele kantoormedewerker van deze onderneming, helpt de klok rond bij analyses, administratie en efficiënt schadebeheer.
 3. Plus++: PlusForce, de digitale toepassing van het coöperatieve Plus++, helpt u evolueren van een reactieve naar een proactieve organisatie.

Beste Project – Kantoorefficiëntie

 1. Harmoney: dit platform van Thomas Van Maele en Wouter Haerick vereenvoudigt de administratie rond polissen leven en zorgt ervoor dat die meteen ook aan de wettelijke verplichtingen voldoet.
 2. e-GOR: dit platform van Harukey maakt van papieren pensioendossiers een interactief online document, met heldere uitleg, accurate voorstellen …
 3. OpenBroker: deze multitarificatietool van Deecide helpt u door manuele input efficiënter te maken en realtime toegang te geven tot tarieven.

Stem op uw favoriet voor de Publieksprijs

Een van deze genomineerden ontvangt ook onze Publieksprijs. Wie dat is, beslist u.

Stem vanaf 10 september tot 8 oktober 2019 op uw favoriet!

Feestelijke uitreiking awards

Op 15 oktober worden de Vivium Digital Awards feestelijk uitgereikt op de Vivium Digital Summit in Docks Dome in Brussel.